AZ wacht pittige CL-voorronde: uitwedstrijd tegen Dinamo Kiev

31 augustus 2020, 12:16   Bijgewerkt: 31 augustus 2020, 12:29

AZ heeft in de derde voorronde van de Champions League Dinamo Kiev geloot als tegenstander. De Alkmaarders kwamen als tweede uit de koker, waardoor er een uitwedstrijd wacht. Al met al een zeer lastig affiche, omdat een uitwedstrijd in Oekraïne een verre reis betreft direct na de interlandperiode. AA Gent en Benfica waren de andere teams die AZ had kunnen loten. 

De meest onbekende ploeg van de potentiële tegenstanders was Dinamo Kiev, van de zéér ervaren coach Mircea Lucescu (75). Met Fran Sol en Gerson Rodrigues staan er wel enkele bekende spelers onder contract bij de nummer twee van het afgelopen seizoen in Rusland. Kampioen Shakhtar Donetsk was afgelopen seizoen te sterk voor Dinamo Kiev, dat afgelopen jaar door Club Brugge werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Dit seizoen werd de Supercup gewonnen ten koste van Shakhtar Donetsk, net als de eerste competitiewedstrijd in Oekraïne. 

AZ schakelde in de tweede voorronde van de Champions League het Tsjechische Viktoria Plzen uit (3-1). Tot diep in blessuretijd leek de formatie van Arne Slot af te stevenen op uitschakeling, maar door benutte pingel van Teun Koopmeiners werd verlenging afgedwongen. Daarin maakte Albert Gudmundsson twee treffers en zorgde ervoor dat AZ sowieso de groepsfase van de Europa League ingaat, ook als het wordt uitgeschakeld. In deze ronde van de Champions League staat de UEFA nog geen publiek toe.

Mocht AZ over één duel winnen van Dinamo Kiev, dan wachten de play-offs die anders dan de vorige rondes wel over twee duels gespeeld worden. Daarin is AA Gent of Rapid Wien dan de opponent. De wedstrijden worden op 15 of 16 september gespeeld, meteen na de interlandperiode. Daarom is de verre reis naar Kiev een lastige voor de Alkmaarders, die wel Benfica - op het oog de zwaarste opponent - ontlopen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen