'Ook FC Groningen had interesse in spits Veerman'

31 augustus 2020, 10:22

FC Groningen is nog altijd node op zoek naar een spits. De noorderlingen hadden ook serieuze interesse in de naar sc Heerenveen vertrokken Henk Veerman, maar vonden de vraagprijs te gortig. Ook Richairo Zivkovic, die al meetraint in het hoge noorden, is nog altijd een optie voor technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden althans. FC Groningen kan ook zo'n twee miljoen euro uitgeven voor een nieuwe aanvaller, maar Veerman was volgens het regionale dagblad simpelweg te duur gezien zijn leeftijd. 'De kans dat je hem over pakweg twee seizoenen nog met winst kunt verkopen is derhalve klein, terwijl dat wel het principe is waar het businessmodel van FC Groningen op gestoeld is', stelt DvhN over de keuze van FC Groningen.

Wel is er sinds het winterse vertrek van Kaj Sierhuis nog geen echte nieuwe spits gepresenteerd bij FC Groningen, terwijl jeugdspeler Romano Postema nog niet klaar is voor het grote werk. Vooral fysiek komt hij tekort om als eerste spits in aanmerking te komen komend seizoen. 'Omdat paniek een slechte raadgever is, blijft Fledderus rustig speuren naar de gewenste doelpuntenmaker. Dat goede en betaalbare spitsen dun gezaaid zijn is duidelijk. Niet voor niets is de halve Eredivisie op zoek naar een haalbare nummer negen', aldus het dagblad. Komende week zit Fledderus in het buitenland om een nieuwe aanvaller te bekijken.

Lees ook: FC Groningen heeft in selectie zeker nog één spits nodig

Zivkovic

Ook is het nog altijd een optie om Richairo Zivkovic te contracteren. Hij traint sinds vorige week mee bij de selectie van trainer Danny Buijs en houdt anders dan Veerman een serieuze restwaarde, maar is wel een dure optie. Chanchun Yatai betaalde nog niet zo lang geleden liefst drie miljoen euro voor de spits, die ook een fors salaris heeft. Daarom zal het vooral de vraag zijn hoeveel de oud-Ajacied wil inleveren voor een comeback bij FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen