Van Gaal wijst Oranje niet af en wil eventueel terugkeren

30 augustus 2020, 22:51   Bijgewerkt: 31 augustus 2020, 08:37

Als de KNVB het plan heeft om Louis van Gaal te polsen voor het bondscoachschap, dan is de coach bereid om om tafel te gaan met de bond. Eerder werd bekend dat de 69-jarige trainer zo goed als zeker was gestopt als trainer, maar tegen een derde periode als bondscoach zegt hij niet bij voorbaat nee. Dat heeft hij bevestigd aan de NOS.

Het is al enige tijd geleden dat Van Gaal in de dug-out zat. Sinds zijn vertrek bij Manchester United in 2016 stond hij nergens meer onder contract. Helemaal stoppen deed de coach niet, maar het leek erop dat hij geen nieuwe uitdaging meer zo aangaan. Nu is het nieuws dat hij eventueel wel terug zou willen keren als de KNVB besluit om hem te vragen voor Oranje. Dat is nog niet gebeurd. De bond zoekt een nieuwe keuzeheer na het vertrek van Ronald Koeman. Voorlopig staat Dwight Lodeweges als interim-coach voor de groep.

Van Gaal was al twee keer eerder bondscoach van Oranje. In 2014 werd hij met Oranje derde op het WK in Brazilië. Zijn eerste periode (2000-2001) was minder succesvol, omdat plaatsing voor het WK in Zuid-Korea en Japan mislukte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen