Piepjong Jong Ajax kansloos onderuit tegen Roda JC

30 augustus 2020, 16:33

Een piepjong Jong Ajax is het seizoen begonnen met een kansloze nederlaag tegen Roda JC. Het elftal van Mitchell van der Gaag had op De Toekomst weinig te vertellen: 0-4. De gemiddelde leeftijd (18 jaar en 170 dagen) van de Amsterdamse basiself is in de laatste dertig jaar niet voorgekomen in de Eerste Divisie.

Kjell Scherpen was met zijn twintig jaar de oudste speler van Jong Ajax. Van der Gaag speelde onder andere met zes achttienjarige en drie zeventienjarige spelers. De talenten duidelijk waren niet opgewassen tegen Roda. De Limburgers, met Jurgen Streppel als nieuwe trainer, hadden hun zaakjes goed op orde. Zeker na de 0-1 van Roland Alberg in de 21ste minuut. Hij schoot een afvallende bal droog in de rechter benedenhoek.

Jong Ajax stelde daar de hele wedstrijd bitter weinig tegenover. Twintig minuten voor tijd werd de witte vlag definitief gehesen. Door een ongelukkige overtreding van Kenneth Taylor op Stefano Marzo ging de bal op de stap en schoot Jordy Croux raak. In het restant pikten ook Kees Luijckx en Niek Vossebelt hun doelpunten mee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen