Club Brugge voorkomt crisis, Dessers mist strafschop

Club Brugge voorkomt crisis, Dessers mist strafschop

30 augustus 2020 – Club Brugge heeft een crisis voorkomen. De regerend kampioen van België zegevierde zondagmiddag in de topper tegen KRC Genk (1-2), waar Cyriel Dessers een strafschop miste. Youssouph Badji maakte in de slotfase de winnende treffer voor Brugge.Het seizoen van Brugge verloopt tot dusver wisselvallig. De Vlamingen verloren de bekerfinale en er waren competitienederlagen tegen Charleroi en Beerschot. Om niet verder in de problemen te komen, moest Brugge op bezoek bij Genk haar tweede competitiezege van het seizoen boeken. Dat lukte.

Brugge ging in de eerste helft voortvarend van start en dat resulteerde in de terechte openingstreffer van Hans Vanaken. De gasten lieten de thuisploeg daarna meerdere keren ontsnappen aan de 0-2. In de tweede helft werd Brugge het vuur aan de schenen gelegd. Al snel ging de bal op de penaltystip. Maar Dessers miste de strafschop door de bal op de buitenkant van de paal te mikken. De spits zat sowieso niet lekker in zijn vel. Hij had in aanloop naar het duel last van duizeligheid.

Een kwartier later kreeg Genk een herkansing. Op advies van de VAR werd de gastheren opnieuw een penalty toegekend. Deze keer ging Theo Bogonda achter de bal staan en maakte hij geen fout: 1-1. De gelijkmaker zorgde voor een aantrekkelijke slotfase. Beide ploegen gingen voor de overwinning. Uiteindelijk trok Brugge aan het langste eind. Badji werd het goudhaantje door een corner onhoudbaar binnen te koppen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020