Bicentini en Curaçao ruziën verder: "Dit is echt ongekend"

Bicentini en Curaçao ruziën verder: "Dit is echt ongekend"

30 augustus 2020 – Remko Bicentini en Curaçao blijven met elkaar ruziën. Een woordvoerder van de voetbalbond zei dat alles rondom de vertrekkende bondscoach is opgelost, maar het kamp-Bicentini houdt er een hele andere lezing op na. "Er is helemaal niets geregeld", aldus jurist Jan Kabalt, die de belangen van Bicentini behartigt. De coach moest vorige week via de media vernemen dat Guus Hiddink hem opvolgt als bondscoach van Curaçao."Wat we nu meemaken, heb ik nog nooit eerder ervaren. Dit is echt ongekend", zegt Kabalt tegen De Telegraaf. "De voetbalbond heeft een brief gestuurd aan Bicentini, dat als er voor vrijdagmiddag 13.00 uur Curaçaose tijd geen brief van hem was, alles geregeld zou zijn en het einde verhaal zou zijn. We hebben keurig voor 13.00 uur gereageerd met een fax, die ze tegen hebben gehouden door de verbinding te verbreken."

Lees ook: Bicentini boos op Hiddink: "Een bizar schandelijke vertoning"

Vervolgens is er contact gelegd met diverse andere partijen. "Daarna hebben we de brief naar verschillende mailadressen gestuurd, naar de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal en via WhatsApp naar Guus Hiddink. Aan Hiddink hebben we laten weten, dat er nog niks geregeld was voor Bicentini. Eerder heeft hij de mededeling gedaan dat hij niet zou tekenen en niet aan de klus zou beginnen voordat het met Bicentini netjes afgehandeld zou zijn. Ik heb hem laten weten dat we ervan uitgaan dat hij zich aan zijn woord zal houden."

Kabalt noemt de handelswijze 'hondsbrutaal'. Volgens de jurist wil Curaçao zonder enige tegenprestatie het contract van Bicentini verscheuren. "We zijn duidelijk geweest dat er maar twee mogelijkheden zijn. Of ze laten Bicentini de klus afmaken, maar daar hebben ze niet voor gekozen, of ze stellen hem op non-actief en zorgen voor een nette financiële afwikkeling door hem te betalen conform de aangegane overeenkomst. Je kunt moeilijk zeggen: 'We stoppen ermee en je krijgt helemaal niks meer'. Als je dat wil doen, moet je daar heel goede redenen voor hebben en die zijn er niet. Er ligt ook geen dossier met negatieve verslagen van een functioneringsgesprek of zo."

Geen trainingskamp
Hiddink zou komende week voor het eerst aan de slag met de spelersgroep van Curaçao. Maar vanwege een coronabesmetting binnen de staf, is besloten het trainingskamp in Nederland te annuleren. Verschillende spelers moesten ook in quarantaine.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020