Ten Hag over Van de Beek en gewonnen oefenwedstrijd

29 augustus 2020, 23:02   Bijgewerkt: 30 augustus 2020, 00:07

Hoewel hij vindt dat de score hoger had moeten uitvallen, is Erik ten Hag tevreden met wat Ajax zaterdagavond liet zien tegen Eintracht Frankfurt. De Amsterdammers wonnen het oefenduel met 2-1 en deden dat zonder Donny van de Beek, die vanwege transferontwikkelingen ontbrak. Na de wedstrijd is de middenvelder het onderwerp van gesprek.

Van de Beek lijkt op weg naar Manchester United, maar ook FC Barcelona en Real Madrid worden genoemd als zijn nieuwe bestemming. Ajax gaat een vertrek van de middenvelder in principe niet tegenhouden, geeft Ten Hag aan. "We hebben er afspraken over gemaakt en op het moment dat het zich aandient, dan moet je er ook aan meewerken. Mits het voor alle partijen op de juiste manier gaat", zegt de trainer tegen Voetbal International. "Hij is een absolute sterkhouder geworden. Een heel moderne middenvelder, met heel veel diepgang en goed in de omschakeling. Dat is duidelijk, we gaan dan veel missen."

Bij een vertrek van Van de Beek hoeft Ajax niet per se de transfermarkt op, vindt Ten Hag. "Dat is niet direct noodzakelijk. Wij hebben Promes, Kudus en Ekkelenkamp. Er zijn voldoende opties om daar invulling aan te geven", aldus de coach.

Zonder Van de Beek won Ajax zaterdagavond door goals van Quincy Promes en Mohammed Kudus van Eintracht Frankfurt. "We speelden wederom tegen een club uit de Bundesliga, een sterke competitie. Eintracht Frankfurt speelde op het scherpst van de snede, maar we bleven overeind en meer dan dat", aldus Ten Hag, die ook kritisch is. "De scherpte voor de goal ontbreekt. Eigenlijk had het voor de rust al 4-0 moeten staan. Het is niet het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken. De tegengoal bijvoorbeeld, die is funest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen