Ajax bindt zonder Donny van de Beek ook Eintracht aan zegekar

29 augustus 2020, 21:08   Bijgewerkt: 30 augustus 2020, 00:56

Ajax heeft zaterdag ook de zevende oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De Amsterdammers boekten in de Johan Cruijff ArenA een verdiende 2-1 zege op Eintracht Frankfurt. Dat deed Ajax zonder Donny van de Beek, die in de selectie ontbrak en op weg is naar de uitgang.

Vanaf de tribune zag Van de Beek hoe Ajax zoals zo vaak deze voorbereiding vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam. Quincy Promes opende na iets meer dan drie minuten de score. De aanvaller werd fraai bediend door Lassina Traoré en schoot de bal onberispelijk langs Kevin Trapp. Met goed spel creëerden de Amsterdammers voor rust nog veel meer kansen, maar in de afronding had Ajax pech. Zo raakte Promes zowel de paal als lat.

De 2-0 viel kort na rust alsnog. Antony kreeg op aangeven van Promes een niet te missen kans, maar nam de bal verkeerd aan. Zijn fout herstelde hij door met een hakbal Mohammed Kudus te bedienen, die wél raak schoot. Van Eintracht Frankfurt, dat vorige week nog met 1-2 won van PSV, had Ajax tot dat moment niet heel veel te vrezen. Toch kwamen de Duitsers, die bij tijd en wijle de botte bijl hanteerden, terug tot 2-1.

Uit een hoekschop maakte André Silva de aansluitingstreffer. De Portugees had een kwartier voor tijd zelfs de gelijkmaker op het schoen, ware het niet dat de onder de lat teruggekeerde Andre Onana goed ingreep. Ajax bleef in de tweede helft de wedstrijd controleerden, maar de beslissing bleef uit. Edson Álvarez was nog dicht bij de bevrijdende 3-1, maar zijn schot eindigde op de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen