Arsenal wint Community Shield ten koste van Liverpool

29 augustus 2020, 19:39

Arsenal heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In de strijd om de Community Shield waren The Gunners zaterdag te sterk voor Liverpool. Na de reguliere speeltijd prijkte er 1-1 op het scorebord, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. In de penaltyreeks trok Arsenal aan het langste eind.

In aanloop naar de Engelse Super Cup stond een klein vraagteken achter de naam van Virgil van Dijk. De Oranje-captain liep in het oefenduel met Red Bull Salzburg een hoofdwond op, maar bleek fit genoeg om in actie te komen. Het was Van Dijk die op Wembley de score leek te openen. Leek, want zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.  

Aan de andere kant was het een paar minuten ook raak en het doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang telde wel gewoon. De aanvaller uit Gabon, die naar verluidt op het punt staat zijn contract bij Arsenal te verlengen, schoot fraai raak in de lange hoek. Liverpool ging na de 0-1 op jacht naar de gelijkmaker, maar creëerde weinig goede mogelijkheden.

De 1-1 viel een kwartier voor tijd alsnog. Met zijn eerste doelpunt voor Liverpool nam Takumi Minamino de gelijkmaker voor zijn rekening. Meer doelpunten vielen niet in Londen, waardoor direct na de reguliere speeltijd werd overgegaan naar strafschoppen. Arsenal schoot alles raak en bij Liverpool was Rhian Brewster met een gemiste penalty de schlemiel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen