AZ verliest drie dagen na Champions League-ontsnapping bij ADO

29 augustus 2020, 19:46

Voor AZ verloopt de voorbereiding op de Eredivisie-start verre van vlekkeloos. De Alkmaarders  gaven zaterdag geen goed vervolg aan de overwinning op Viktoria Plzen in de voorronde van de Champions League. Op bezoek bij ADO Den Haag werd met 1-0 verloren.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Jonas Arweiler. De van FC Utrecht gehuurde aanvaller loopt nog maar enkele dagen rond in Den Haag. Vlak voor rust schoot de 23-jarige Duitse spits hard raak op aangeven van Michiel Kramer. AZ, dat bijna op volle sterkte aantrad, slaagde er in de tweede helft niet in de gelijkmaker forceren.

De verliespartij in Den Haag is alweer de vijfde nederlaag van AZ in de voorbereiding. De Alkmaarders krijgen maandag te horen wie zij in de derde voorronde van de Champions League treffen. Benfica (Portugal), AA Gent (België) of Dinamo Kiev (Oekraïne) zijn de mogelijke tegenstanders.