Ziyech houdt gemengde gevoelens over aan debuut

29 augustus 2020, 18:05

Chelsea heeft bij het officieuze debuut van Hakim Ziyech gelijkgespeeld tegen Brighton & Hove Albion. De Londense club stevende af op een minieme zege, maar door een laat doelpunt van Pascal Gross eindigde de oefenwedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Ziyech leverde met een fraaie voorassist een belangrijke bijdrage aan het doelpunt van Chelsea, maar viel in de tweede helft ook uit.

De ontmoeting in het Amex Stadium was voor Chelsea de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Frank Lampard zette de van Ajax overgekomen Ziyech direct in de basis. Ook Timo Werner stond aan de aftrap bij The Blues. Beide aanvallers hadden weinig tijd nodig om de Chelsea-fans voor de eerste keer te laten juichen.

Al na drie minuten opende Werner de score. Dat deed hij op aangeven van Callum Hudson-Odoi, die met een lange bal bediend werd door Ziyech. De oud-Ajacied speelde 55 minuten en moest daarna vanwege een blessure de strijd staken. Vanaf de bank zag hij hoe het Brighton van Joël Veltman vlak voor tijd op gelijke hoogte kwam. Pascal Gross maakte vanaf de strafschopstip de 1-1. Het was de tweede penalty die de thuisploeg in de oefenwedstrijd kreeg. De eerste werd vlak na rust gemist door Neal Maupay.