Lewandowski had zichzelf de Gouden Bal gegeven

29 augustus 2020, 15:07

Robert Lewandowski (32) vindt het jammer dat de Ballon d'Or dit jaar niet uitgereikt wordt. Organisator France Football besloot eerder al om de eervolle award niet uit te reiken, waardoor de spits van Bayern München naast die prijs grijpt, waarop hij anders een goede kans had gehad. De Pool denkt dat in een normaal seizoen iemand met zijn prestaties de de Ballon d'Or gewonnen had.

Dat stelt hij tegenover het Poolse Onet Sport. "We hebben alles gewonnen, wat we konden met Bayern München", aldus de aanvaller. "In elke competitie – de Bundesliga, de Duitse beker en de Champions League was ik de topscorer. Ik denk dat een speler die dit heeft bereikt, de Ballon d'Or zou winnen." Inmiddels is er een initiatief opgestart om de Gouden Bal alsnog uit te reiken.

De spits werd door diverse kenners al getipt voor de Gouden Bal. Lewandowski: "Als Lionel Messi of Cristiano Ronaldo dit hadden gepresteerd, zouden ze de prijs hebben gekregen", aldus de Poolse aanvaller, die niet meer denkt aan een vertrek bij Bayern München. "Er is hier nog veel te doen en er kunnen nog records worden gebroken." Hij ziet zich naar eigen zeggen niet meer bij Real Madrid of Paris Saint-Germain spelen.

Lees ookOrganisatie zet streep door de Gouden Bal-verkiezing in 2020

8-2-zege op FC Barcelona

Verder werd Lewandowski ook gevraagd naar de 8-2 zege op FC Barcelona in de Champions League, die in zijn ogen grandioos was. "Voor de wedstrijd tegen Barça wisten we zeker dat we ze gingen verslaan. Sommigen zeiden zelfs dat het 5-1 zou worden, maar 8-2 is echt iets heel anders", aldus de spits. "We hadden op voorhand zó veel vertrouwen."

De Gouden Bal werd door het coronavirus niet meer uitgereikt. France Football, de organisator, vindt niet dat er aan de voorwaarden is voldaan om op eerlijke wijze deze prijs uit te reiken. Dit seizoen is volgens de organisatie niet te vergelijken met een normaal voetbalseizoen, wordt uitgelegd in een statement. Het weegt zwaar mee dat de seizoenen van verschillende competities door elkaar liepen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen