Guardiola gespot in Barcelona: Messi-geruchten nemen toe

1 september 2020, 15:59

Lionel Messi (33) blijft de gemoederen bezighouden. Pep Guardiola is zaterdag namelijk gespot in Barcelona en dat kan volgens de Spaanse media maar één ding betekenen: een gesprek met de kleine Argentijn. De aanvaller heeft aangekondigd te willen vertrekken uit Catalonië, Manchester City - waar Guardiola coach is - is een van de gegadigden. 

Volgens El Mundo Deportivo is de wens van Messi die afgelopen week aankwam bij de clubleiding echter helemaal geen verrassing. 'De waarheid is dat Barcelona in juli al wist dat Messi de club wilde verlaten', schrijft het doorgaans goed geïnformeerde medium. 'Messi heeft zeker anderhalve maand eerder al laten weten dat hij niet verder zou gaan bij Barça en dat dit zijn laatste seizoen was. Hij had hen ook verteld dat hij zijn contract niet zou verlengen.' Josep Maria Minguella wist eerder de vertrekwens van de aanvoerder ook al te melden.

Al die gesprekken vonden echter in informele kring plaats, waardoor Messi en zijn agenten besloten om afgelopen week nog een officieel verzoek in te dienen voor de transfer. FC Barcelona is volgens de grootste Spaanse kranten – die er zaterdag opnieuw mee openden – niet bereid om mee te werken aan het verzoek van Messi. Josep Bartomeu wil alleen praten met geïnteresseerde clubs als de clausule van zevenhonderd miljoen euro op tafel komt, aldus SPORT en El Mundo Deportivo.

Guardiola in Barcelona

Desondanks namen in de loop van de dag de geruchten over een naderend vertrek toch weer toe. Messi zijn boosheid zou weliswaar zijn bijgetrokken, maar wil wel nog altijd vertrekken. Hij hoopt in gesprek te gaan met de clubleiding en op die manier duidelijk te maken dat zijn vertrekwens serieus is. Hij wil zijn periode in Catalonië wel op waardige wijze afsluiten.

Lees ook: 'Messi kondigt spoedig aan dat zijn vertrek bij Barça vaststaat'

Dat uitgerekend Guardiola gespot is in Barcelona, onderstreept die wens nog maar eens. Manchester City is namelijk die ploeg die nog altijd het meest concreet wordt gelinkt aan de diensten van Messi, die eerder al eens liet blijken graag nog een keer onder Guardiola te willen trainen. Angeliño, Eric García en Gabriel Jesus werden genoemd als ruilmiddel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen