Kuyt blijft werkzaam bij Feyenoord, maar in de jeugdafdeling

29 augustus 2020, 12:46

Dirk Kuyt heeft komend seizoen bij Feyenoord géén ploeg als coach onder zijn hoede, maar blijft wel betrokken bij de club. De voormalig spits weigerde om het O21-team onder zijn hoede te nemen, maar blijft zich wel bemoeien met het opleiden van talenten. "Hij gaat onze elftallen onder 16, 17, 18 en 21 doorlichten en kijken wie de toptalenten zijn."

Dat vertelt technisch directeur Frank Arnesen tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij gaat ook nog een heel klein beetje training geven aan de pupillen omdat zijn zoontje daar ook speelt", aldus de technische man van de Rotterdammers. "Daarnaast gaat hij op bezoek bij clubs in het buitenland zoals Manchester City en Liverpool. We gaan vanaf oktober ook de grootste talenten van zestien tot negentien jaar eenmaal per week bij elkaar brengen. Die gasten gaan aan de slag met Rini Coolen, John de Wolf, Zeljko Petrovic en Melvin Boel. Daar wil ik Kuyt bij betrekken."

Lees ookKuyt wordt hoofdcoach

Dat Kuyt op termijn hoofdtrainer van Feyenoord wordt, staat vast. Maar dat dát komend jaar of zelfs zeker na Dick Advocaat gebeurt, is niet zeker. "Kuyt is voor mijn tijd toegezegd dat hij hier ooit hoofdtrainer zal worden. Ik respecteer dat. We gaan bekijken wanneer dat moment zich aandient. Wie weet gaat Advocaat nog wel een jaar door. Er is, ook volgens Kuyt, geen vaste datum opgeplakt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen