"Negentig procent kans dat Messi in zomer bij Barça blijft"

29 augustus 2020, 09:59   Bijgewerkt: 1 september 2020, 16:00

Josep Maria Minguella (79), een voormalig zaakwaarnemer van Lionel Messi, acht de kans 'negentig procent' dat de kleine Argentijn deze zomer 'gewoon' bij FC Barcelona blijft. Het inmiddels 79-jarige Spaanse voetbaldier weet dat het contract van Messi ondanks de coronacrisis gewoon rechtsgeldig is en dat de opzegdatum van 10 juni gehandhaafd zal blijven. Een afkoopsom van 700 miljoen moet in dat geval worden afgekocht, omdat het opzeggen niet voor die tijd gebeurde.

Dat vertelt hij tegenover El Mundo Deportivo. Volgens hem zou de rechter nooit meegaan in het verhaal van het kamp van Messi, dat zou beweren dat de clausule wordt verlengd, vanwege het coronavirus dat het seizoen verlengde. "Het contract is nog steeds gewoon van kracht. Er is geen verandering van de data", aldus Minguella. "Advocaten en de rechters zullen niet meegaan met die argumentatie. Ook de FIFA kiest de kant van de club."

Toch was Minguella diegene die een half jaar geleden nog beweerde dat Messi zou willen vertrekken bij FC Barcelona en niet zou willen verlengen. "Zes maanden geleden heeft Messi praktisch elke mogelijkheid van toenadering voor een nieuw contract afgewezen en dat ook aan de club laten weten", aldus Minguella, die desondanks weet dat het voor negentig procent zeker is dat Messi deze zomer nog bij FC Barcelona blijft.

Lees ook: Project FC Barcelona: deze keuzes maakte Koeman tot dusver 

Minguella fungeerde tevens als assistent-trainer van Rinus Michels bij FC Barcelona en deed mee bij verkiezingen rondom de club om president te worden. Daarnaast was hij ook makelaar van onder andere Diego Maradona, Hristo Stoitchkov en Romario, die hij allemaal naar Catalonië haalde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen