"Denk dat Rijkaard een type is waar internationals voor vechten"

29 augustus 2020, 09:24

Jordi Cruijff is met een verrassende naam voor het bondscoachschap van Nederland gekomen. In de ogen van de zoon van Johan Cruijff zou Frank Rijkaard voor zijn tweede periode moeten gaan bij het Nederlands elftal. Dat zou in combinatie kunnen met Henk ten Cate, met wie hij eerder samenwerkte bij FC Barcelona.

Dat stelt Cruijff tegenover De Telegraaf. "Ik denk dat Frank ook een type is waar de internationals voor willen vechten. Hij is een elegante kerel die weet wat hij moet doen om het tactisch neer te zetten én om de juiste sfeer te creëren", aldus Cruijff, die snapt dat de KNVB eenzelfde soort type zoekt als Koeman was als manager rondom Oranje.

Daarom zou Ten Cate net als in Catalonië een goede rechterhand zijn voor Rijkaard. Cruijff: "Dat is een perfecte combi. Maar de KNVB moet het in de eerste plaats willen. En dan moet blijken of Frank het ook ziet zitten. Hij heeft een tijdje geleden al gezegd dat hij genoeg heeft van de voetballerij."

Eerder had Rijkaard tussen 1998 en 2000 de leiding over Oranje, dat op het EK 2000 de halve finales haalde, maar daarin werd uitgeschakeld door Italië. De coach die later bij onder andere Sparta Rotterdam en FC Barcelona werkte, besloot om vervolgens op te stappen. Of hij zelf open staat voor een dienstverband bij de KNVB is zeer onzeker: Rijkaard zou geen functie meer ambiëren in de voetballerij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen