Sublieme Memphis helpt Lyon met hattrick aan foutloze start

28 augustus 2020, 22:53

Slechts negen dagen na de verloren Champions League-halve finale moest Olympique Lyon alweer aan de bak in de competitie voor het nieuwe seizoen. De uitblinkende Memphis Depay liet in ieder geval zien niet veel vakantie nodig te hebben, want hij hielp zijn ploeg met drie goals en een assist aan een uiteindelijk makkelijke zege op Dijon: 4-1.

Als halve finalist maakte Lyon een prima indruk in de Final 8, waar het eerst Juventus en Manchester City uitschakelde en daarna strandde tegen de latere winnaar Bayern München. In de competitie wachtte een club van een ander kaliber: Dijon was in Lyon de tegenstander. En juist die ploeg kwam na een kwartier op voorsprong via Aurélien Scheidler.

Met bankzitter Kenny Tete als invaller en Memphis net achter de spitsen duurde het even tot Lyon een opening in de defensie wist te vinden, maar toen dat eenmaal gebeurde was er voor Dijon geen houden aan. Vijf minuten voor rust was het Memphis die vanaf de stip de 1-1, waarna hij vijf minuten later na een prachtige actie een voorzet afleverde die via de benen van Dijon-verdediger Wesley Lautoa het doel in caramboleerde. Een minuut later besliste de Oranje-international eigenlijk al het duel door van dichtbij de 3-1 binnen te schieten.

Opvallend was dat Houssem Aouar ontbrak bij Lyon. Hij werd positief getest op het coronavirus en is er dus voorlopig nog niet bij. Maar ook zonder hem werd er gewonnen, met dank aan Memphis, die in de tweede helft zijn derde goal vanaf de stip maakte en aantoonde meer dan klaar te zijn voor het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen