FC Eindhoven legt beslag op eerste officiële zege in maanden

FC Eindhoven legt beslag op eerste officiële zege in maanden

28 augustus 2020 – FC Eindhoven is de winnaar geworden van het eerste officiële duel op de Nederlandse velden sinds 172 dagen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht had de ploeg van Ernie Brants het lastig, maar aan de hand van buitenspeler Kaj de Rooij, die begeerd wordt door enkele Eredivisieploegen, wonnen de Brabanders met 1-2. Daardoor zijn ze ook de koploper van de eerste divisie.De twee ploegen trapten de eerste divisie af daarmee kwam er een einde aan bijna zes maanden zonder betaald voetbal in Nederland. Na een sterke start van Jong FC Utrecht was het de begeerde Kaj de Rooij die de eerste kans van Eindhoven wel wist te benutten. Na 11 minuten maakte hij op knappe wijze de 0-1, waarna het duel lang gelijk op ging.

Na rust startte Utrecht wederom sterk en ditmaal werd het wel beloond. In de 53e minuut schoot Tim Pieters bij zijn betaald voetbal-debuut de 1-1 binnen. Het leek de opmaat na een nieuwe sterke fase van Utrecht, maar uiteindelijk was het een pingel van Lorenzo de Kleef die de winst voor Eindhoven bezegelde. Aan de 1-2 ging een geweldige redding van Utrecht-doelman Fabian de Keijzer vooraf, die luttele tellen later echter een overtreding in de zestienmeter begin :1-2.

Vlak voor tijd was Mohamed Mallahi nog dichtbij een verdiend punt voor Utrecht, maar doelman Ruud Swinkels' vingertoppen zorgden ervoor dat FC Eindhoven de eerste officiële Nederlandse wedstrijd in maanden wist te winnen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021