Veerman droeg terugkeer zelf aan: "Dat hadden we niet verwacht"

28 augustus 2020, 13:20

Henk Veerman bood een terugkeer naar sc Heerenveen zelf aan. Na zijn vertrek uit Friesland hield de spits de afgelopen twee jaar altijd contact met technisch manager Gerry Hamstra. De 29-jarige Veerman keerde vandaag (vrijdag) terug op het oude nest en tekende voor drie seizoenen. "Toen ik Henk onlangs een keer vroeg naar een speler, zei hij: ik weet nog wel een goede spits", vertelt Hamstra.

"Dat hadden we niet verwacht", zegt Hamstra tegen de Leeuwarder Courant. Naar verluidt betaalt Heerenveen tussen de 1,5 en 2 miljoen euro voor de spits, die bij St. Pauli nog over een eenjarig contract beschikte. "Henk zat in zijn vorige periode bij ons in een concurrentiestrijd verwikkeld. Als je twee jaar zo goed hebt gepresteerd bij St. Pauli, dan mogen we heel blij zijn dat het ons is gelukt om hem te halen."

Veerman maakte in zijn eerste periode vooral faam als invaller. De Volendammer wist het destijds niet te schoppen tot vaste basisspeler. In 2018 mocht hij Heerenveen ook verlaten. De situatie is nu totaal veranderd: in het elftal van Johnny Jansen wordt de cultheld eerste spits.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen