Officieel: Heerenveen haalt cultheld Veerman terug

28 augustus 2020, 11:40   Bijgewerkt: 28 augustus 2020, 13:45

SC Heerenveen heeft de terugkeer van Henk Veerman (29) afgerond. De boomlange spits komt over van St. Pauli, de Duitse club die hem twee jaar gelden overnam van de Friezen. Veerman moet in het Abe Lenstra Stadion de nieuwe aanvalsleider worden, iets wat hem in zijn eerste periode uiteindelijk niet lukte. Volgens Kicker betaalt Heerenveen anderhalf miljoen euro, terwijl de Volendammer in 2018 voor zo'n 450.000 euro werd verkocht. Veerman heeft voor drie seizoenen getekend.

Ondanks dat Veerman destijds geen vaste basisspeler werd, groeide hij wel uit tot publiekslieveling bij de achterban. Vooral met zijn invalbeurten veroverde Veerman de harten van de Friese fans. Ook in het shirt van St. Pauli timmerde hij als cultspits aan de weg. In 38 competitiewedstrijden voor de club uit Hamburg was de Volendammer zeventien keer trefzeker.

Volgens Voetbal International wilde Veerman na twee jaar Duitsland perse terugkeren naar Nederland. Hij beschikte bij St. Pauli nog over een eenjarig contract. Naar verluidt informeerde FC Groningen ook naar de spits. Echter pasten de salariseisen van Veerman niet bij de mogelijkheden van Groningen, meldde VI eerder al. Voor Heerenveen is hij wel haalbaar gebleken. In Friesland gaat hij samenspelen met naamgenoot én Volendammer Joey Veerman. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen