Transferweekje: Barcelona, ADO, Juventus, Heerenveen en Ajax

29 augustus 2020, 12:00

De transferzomer is volop bezig. Hoewel het coronavirus alles op z'n kop zet, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Messi & Suarez

Ronald Koeman moet nog beginnen aan de voorbereiding van FC Barcelona of de bom is al gebarsten. Camp Nou staat in lichterlaaie, want Lionel Messi en Luis Suarez zijn op weg naar de uitgang. Ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Grote vraag blijft waar de toekomst van de beide sterren ligt. Als Messi inderdaad vertrekt, is Manchester City de grootste gegadigde. The Citizens wachten op meer duidelijkheid over de contractsituatie van Messi. La Pulga vertrekt het liefst transfervrij, maar blijft de vraag of de clausle in zijn contract geldig is. City wil volgens de berichten in elk geval niet meer dan honderd miljoen euro betalen en Eric Garcia, Bernardo Silva, Gabriel Jesus en Angelino [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371655/city-bereidt-bod-voor-op-messi-100-miljoen-euro-en-drie-spelers/,_blank,worden tevens genoemd als ruilwaar]. Al worden ook Juventus en Paris Saint-Germain als opties genoemd. De toekomst van Suarez kan alle kanten op. Ajax is een van de clubs die hem dolgraag wil hebben, maar Marc Overmars acht de kans op een hereniging klein. Ook Inter Miami heeft interesse. Het meest recente gerucht komt uit Italië: Juventus wil Suarez als aanvalspartner van Cristiano Ronaldo. Volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio vraagt Suarez Barça een ontslagvergoeding van 25 miljoen euro om in elk geval transfervrij te kunnen vertrekken, Juventus wacht in spanning af.

{image[340782][right-half][Martin jol]}Stille revolutie bij ADO

Er is een stille revolutie gaande bij ADO Den Haag. De club nam deze zomer afscheid van een leger huurlingen, maar inmiddels is daar ook een brok aan ervaring bijgekomen. Dion Malone (187 duels) en Tomas Necid (50 duels) kregen geen nieuw contract aangeboden, Tom Beugelsdijk (191 duels) werd verkocht en van Lex Immers (257 duels) werd deze week [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371628/immers-voelt-zich-niet-gewenst-bij-ado-en-vertrekt-per-direct/,_blank,eveneens afscheid genomen]. Ook Aaron Meijer, Michiel Kramer, Erik Falkenburg en Danny Bakker mogen eventueel vertrekken bij interesse. Martin Jol beloofde een verjongingskuur bij zijn aanstellen, maar wel met een [a,www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367299/jol-wil-meer-waarde-op-het-veld-en-haags-gevoel-creeren/,_blank,Haags gezicht en gevoel] en met (meer) spelers uit de eigen jeugdopleiding. Met het afscheid van de oude, dure clubmannen en aantrekken van onbekende namen als Vincente Besuijen, Emilio Estevez, Andrei Ratiu en Pascu lijkt er vooral een nieuw vreemdelingenlegioen te ontstaan. Desondanks gebeurt het allemaal geruisloos. Mochten de prestaties echter uitblijven, dan zal de kritiek snel in grote mate toenemen. 

Wijnaldum

Wat een kwestie van tijd leek te zijn, staat plotseling op losse schroeven: de contractverlenging van Georginio Wijnaldum bij Liverpool. Volgens The Telegraph is de kampioen van Engeland niet langer van plan te verlengen en moet een verkoop van de middenvelder juist de komst van Thiago mogelijk maken. Dat maakt de geruchten over een transfer van Wijnaldum naar FC Barcelona weer een stukje serieuzer. Het Algemeen Dagblad bracht vorige week al naar buiten dat Ronald Koeman Wijnaldum op het hart heeft gedrukt niet te verlengen op Anfield, zodat hij hem kon meenemen naar Catalonië. Volgens Mundo Deportivo op vrijdag maakt Barça inmiddels ook werk van Gini.

{image[342141][left-half][]}Verjongingskuur Juventus

Juventus ondergaat onder Andrea Pirlo een verjongingskuur. Hoewel Gonzalo Higuaín slachtoffer werd, is dat vooral op het Turijnse middenveld al zichtbaar. Juventus nam al afscheid van Miralem Pjanic (30, FC Barcelona) en Blaise Matuidi (33, Inter Miami). De eveneens 33-jarige Sami Khedira is de volgende die moet vertrekken. Daar tegenover staan de reeds afgeronde transfer van Arthur (24, FC Barcelona) en de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371659/mckennie-landt-in-turijn-en-is-bijna-speler-van-juventus/,_blank,bijna beklonken komst] van Weston McKennie. De 21-jarige Amerikaan van Schalke 04 zette donderdag voet op Italiaanse bodem. Ook hoopt de Oude Dame nog op Houssem Aouar (22) van Olympique Lyon, maar liggen er meerdere kapers op de kust. Bovendien verlangt Lyon maar liefst zestig miljoen euro voor haar smaakmaker. 

Eindelijk geld in Friesland

De transfer van Chidera Ejuke werd twee maanden terug al gezien als broodnodig om de selectie van sc Heerenveen op orde te kunnen brengen en afgelopen week vond de overgang dan toch daadwerkelijk plaats. De [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371697/drukte-bij-sc-heerenveen-na-ejuke-vertrekt-ook-faik/,_blank,extra tonnen] van Hicham Faik waren ook welkom, maar nu is Gerry Hamstra aan zet. De technisch manager heeft heel lang gewacht en financieel geen enkel risico genomen. Begrijpelijk, maar dat was wel af te zien aan de staat van de selectie. Met Henk Veerman werd een cultheld en nuttige spits ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371651/espejord-blijft-maar-kwakkelen-in-friesland-alles-moet-beter/,_blank,Runar Espejord laat nog niets zien]) [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371676/officieel-sc-heerenveen-haalt-publiekslieveling-veerman-terug/,_blank,teruggehaald] en daar komt nog snel een verdediger bij. Pawel Bochniewicz staat in de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371710/heerenveen-wil-bochniewicz-streep-door-letschert/,_blank,belangstelling] van de Friezen, die ook worden gelinkt aan Kaj de Rooij en Samuel Armenteros. Door de potentiële komst van Timo Letschert staat in elk geval een streep, ongetwijfeld wordt er nog veel meer duidelijk. Want tijd is geld en hoewel ze dat laatste door Ejuke's vertrek weer hebben, is nu tijd juist een belastende factor.

Ajax slijt miskopen

Marc Overmars is druk bezig om een oplossing te zoeken voor een aantal miskopen. De directeur voetbalzaken deed diverse uitstekende deals, maar zit ook weleens mis. Dennis Johnsen liet hij 'praktisch gratis' naar FC Venezia gaan, eerder werd pechvogel Hassane Bandé al aan FC Thun verhuurd. Voor Razvan Marin krijgt Ajax [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/371492/cagliari-wil-ajax-verlossen-van-de-roemeense-miskoop-marin/,_blank,naar verluidt] nog zo'n liefst tien á twaalf miljoen euro. Eerder ving het ook voor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/351409/kristensen-heeft-overstap-naar-ajax-misschien-onderschat/,_blank,Rasmus Kristensen] nog een aardig bedrag, wellicht is ook voor Lisandro Magallan nog een goed prijsje te maken door Marc Netto?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen