Maguire doet verhaal: "Ik vreesde voor mijn leven"

28 augustus 2020, 08:11   Bijgewerkt: 28 augustus 2020, 09:00

Harry Maguire heeft voor het eerst gesproken over het incident op Mykonos waardoor zijn leven op de kop staat. De aanvoerder van Manchester United raakte verzeild in een vechtpartij, belandde in de gevangenis en werd door de rechtbank in Griekenland schuldig bevonden aan zware mishandeling, verzet bij arrestatie en meerdere pogingen tot omkoping. Maar de duurste verdediger ter wereld ontkent iedere beschuldiging.

"Ik heb niet het idee dat ik excuses verschuldigd ben. Dat is pas als je iets verkeerd hebt gedaan. Het spijt me dat ik een van de grootste clubs ter wereld in de problemen heb gebracht, maar ik heb niets verkeerds gedaan."In deze situatie had het iedereen kunnen overkomen", aldus Maguire. Het verhaal dat hij vertelt over de arrestatie is tamelijk bizar. Volgens de Maguire zaten hij en zijn reisgezelschap in een busje op weg naar hun vakantievilla, totdat de chauffeur het voertuig parkeerde langs de weg. "We keken naar buiten en zagen acht mannen in burgerkleding rondom de bus staan."

Lees ook: Maguire in beroep

Maguire en een vriend werden uit de bus gehaald. De United-captain dacht op dat moment dat hij ontvoerd werd. "We gingen op onze knieën zitten en staken onze handen in de lucht en ze begonnen ons te slaan. Vooral op mijn benen. Ze zeiden dat mijn carrière voorbij zou zijn. Ik vreesde voor mijn leven. Ik heb geen moment gedacht dat het politie zou zijn. Ik had geen idee wie het waren. Daarom probeerde ik weg te rennen, dat is waar de beschuldigingen vandaan komen. Er zijn geen klappen gevallen. Ik geloofde niet dat zij agenten waren."

Maguire gaat dan ook in beroep tegen de strafeis. "Ik heb groot vertrouwen in de Griekse wet. We hebben nu meer tijd om ons voor te bereiden en bewijs te verzamelen. Ik geloof erin dat de waarheid boven tafel zal komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen