'City bereidt bod voor op Messi: 100 miljoen euro en drie spelers'

27 augustus 2020, 19:49   Bijgewerkt: 1 september 2020, 16:01

Manchester City bereidt een eerste bod op Lionel Messi voor, zo schrijft Sport donderdagavond. De Engelse grootmacht heeft honderd miljoen euro en drie spelers over voor de komst van de Argentijnse superster. Eric García, Bernardo Silva en Gabriel Jesus zijn de spelers die Manchester City in de ruildeal wil betrekken.

Manchester City zal pas een bod doen als er meer duidelijkheid is over de contractsituatie van Messi. In het contract van de aanvaller staat een afkoopsom van 700 miljoen euro, wat hem voor iedere club onbetaalbaar maakt. Tenzij Barça genoegen neemt met minder. Messi zelf wil gratis vertrekken. Hij heeft in zijn contract een clausule staan waardoor hij de club aan het einde van het seizoen kan verlaten. Die clausule had hij echter in juni moeten activeren. Messi zou nu alsnog gebruik willen maken van de clausule, maar Barça zal zijn sterspeler niet gratis willen laten gaan.

Dus is de kans groot dat het geïnteresseerde Manchester City met een bod op de proppen moet komen. De Engelse club wil niet meer dan honderd miljoen euro betalen en is daarom van plan spelers in de deal te betrekken. García staat al geruime tijd in de belangstelling van FC Barcelona. De negentienjarige Spaanse verdediger genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding in de Catalaanse hoofdstad en maakte in 2017 op zeventienjarige leeftijd de overstap naar de Engelse grootmacht. García zelf zou graag willen terugkeren naar zijn oude club. Silva werd ook al eens gelinkt aan een overgang naar Camp Nou.

Lees ookProject FC Barcelona: deze keuzes maakte Koeman tot dusver

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen