Espejord blijft maar kwakkelen in Friesland: "Alles moet beter"

27 augustus 2020, 17:32   Bijgewerkt: 27 augustus 2020, 18:07

Runar Espejord blijkt vooralsnog een regelrechte miskoop van sc Heerenveen. Al sinds zijn komst in de winter is de 24-jarige spits niet fit. Ook niet tijdens de huidige voorbereiding. De Noor speelde twee keer 45 minuten en een keer een kwartiertje mee. "Alles moet beter", beseft Espejord.

"Mijn passing, mijn fysieke staat, mijn conditie. Het is frustrerend dat ik nog steeds een achterstand heb, maar ik probeer steeds het grotere plaatje te blijven zien. Hoe meer ik train en speel, hoe beter het wordt", zegt Espejord tegen de Leeuwarder Courant. De coronacrisis kwam ook hem niet goed uit. Eigenlijk kun je zeggen dat ik in deze voorbereiding deels weer opnieuw moest beginnen."

Espejord vindt dat hij veeleisender moet zijn. "Zo heeft Mitchell van Bergen de snelheid om zijn man te passeren, maar als ik duidelijker aangeef wat ik nodig heb, zal hij me beter kunnen vinden. Ik ben bescheiden geweest tot nu toe. Dat is iets Scandinavisch, en het is ook wel logisch. Als je nieuw bent bij een club, wil je niet de idioot zijn die iedereen onmiddellijk even gaat vertellen hoe het moet."

Zijn nieuwe leven in Heerenveen verloopt wel steeds voorspoediger. "Vergeet niet dat ik tot dit jaar nooit eerder van club ben gewisseld. Ik speelde bij Tromsø met veel jongens die ik al vanaf mijn zesde ken. De stap naar Heerenveen was ook bedoeld om mezelf uit de comfortzone te halen. Ik moest mijn weg hier leren te vinden. En dat gaat steeds een beetje beter."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen