Messi: 'City doet een voorstel', 250 miljoen is terug te halen

27 augustus 2020, 09:23   Bijgewerkt: 27 augustus 2020, 10:42

De toekomst van Lionel Messi bij FC Barcelona is zeer onzeker. Wil de kleine Argentijn écht weg, wil hij preses Josep Bartomeu naar de uitgang werken of Luis Suárez voor de club behouden? In elk geval ligt Manchester City op de loer en staan de media er vol mee. Een overzichtje over de ontwikkelingen rondom de beste speler ter wereld.

Spaanse media schrijven dat Lionel Messi aandringt op een hereniging met Pep Guardiola, waardoor een gang naar Manchester City het meest voor de hand ligt. De club heeft inmiddels twee honderd miljoen euro gereserveerd voor de deal, waarbij het met Eric García – die juist naar Barça wil vertrekken – een aardig ruilmiddel in handen heeft. Ook Angelino en Gabriel Jesus mogen de omgekeerde weg bewandelen. De club zou contact hebben gehad met vader en zaakwaarnemer Jorge Messi en hem beloofd hebben dat hij na een driejarig contract, ook nog in de MLS aan de slag kan bij zusterclub New York City FC.

De grote vraag is echter wel hoe de deal juridisch in orde gemaakt kan worden. FC Barcelona claimt immers dat het contract nog rechtsgeldig is en Messi niet zomaar kan vertrekken. Dan zou er zevenhonderd miljoen euro op tafel moeten komen. "Dat is Messi zeker niet waard", stelt sportmarketeer Marcel Beerthuizen tegenover de NOS, die aangeeft dat 250 miljoen zeker wél terug te verdienen is. "Zijn kwaliteiten staan natuurlijk buiten kijf. En je koopt veel meer dan alleen de beste voetballer ter wereld. In ideale omstandigheden is zelfs een bedrag tussen de 300 en 400 miljoen nog terug te verdienen."

De Volkskrant gaat in op de situatie in Catalonië, die uiterst complex is. 'Elke voorgaande baan van Ronald Koeman als trainer verbleekt qua moeilijkheidsgraad bij de megaklus die hij vorige week heeft aangenomen in Barcelona', schrijft het dagblad. 'Alles lekt rond Camp Nou. Althans, elk medium heeft zijn theorie, zijn bron bij het bestuur, zijn denkrichting. Het is zelfs een van de oorzaken van Messi's boosheid; dat alles in de krant komt. Al die stukken over zijn ook achter de schermen allesbepalende aanwezigheid, hij heeft er schoon genoeg van. (…) Een oorlog die moeilijk te winnen is, want Messi is een generaal met een maximum aantal onderscheidingen op zijn revers. Zelfs als generaal buiten dienst zal hij de stemming bepalen.'

Lees ook: 'Messi vraagt Man City om garanties over toekomst Guardiola'

Verder was in de Spaanse media ook te zien hoe Luis Suárez en Messi in het openbaar in een luxe restaurant in Barcelona genoten van een etentje. Daarmee wordt de vriendschap tussen de buurmannen nogmaals benadrukt. Dat zou een rol hebben gespeeld in het toekomstidee van Messi, die de kant van Suárez zou hebben gekozen. De Uruguyuaan heeft te horen gekregen dat hij moet vertrekken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen