Celtic al uit Champions League, Dinamo Zagreb ontsnapt

26 augustus 2020, 23:33

Celtic keert dit seizoen niet terug in de Champions League. De Schotse club werd woensdagavond in de tweede voorronde uitgeschakeld door Ferencváros. De kampioen van Hongarije won, enigszins verrassend, met 1-2 in Glasgow. Dinamo Zagreb plaatste zich wel voor de derde voorronde. In een thriller rekende de Kroatische club af met Cluj.

Celtic - Ferencváros 1-2

Voor het vierde jaar op rij is Celtic er niet in geslaagd de Champions League-voorrondes te overleven. Doelpunten van Dávid Sigér en Tokmac Nguen deden de Schotten woensdagavond de das om. Bij Celtic was er een bijrol voor Nederlandse jeugdinternational Jeremie Frimpong, die als invaller aan het einde van de wedstrijd werd ingebracht. Ook hij kon een uitschakeling van Celtic niet voorkomen.

Cluj - Dinamo Zagreb 2-2 (Dinamo w.n.s.)

Ook voor Dinamo Zagreb dreigde een vroege uitschakeling in de voorrondes van de Champions League. De kampioen Kroatië, vorig jaar nog actief in de groepsfase van het miljardenbal, speelde liefst zeventig minuten met een man minder tegen Cluj. De Roemenen sleepten door een laat doelpunt een verlenging uit het vuur, maar verzuimden het karwei vervolgens af te maken. Dinamo Zagreb was in de penaltyserie vervolgens de gelukkige.

Overige uitslagen

NK Celje - Molde 1-2

Qarabag - FC Sheriff 2-1

Suduva - Maccabi Tel Aviv 0-3

NK Lokomotiva - Rapid Wien 0-1

Ludogorets - FC Midtjylland 0-1

Dinamo Brest - FK Sarajevo 2-1

Legia Warschau - Omonia Nicosia 0-2

Young Boys - Klaksvik 3-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen