Slot hoopt Benfica te ontlopen in volgende voorronde

26 augustus 2020, 20:48

Het scheelde weinig of de Champions League-droom van AZ was al na één voorronde voorbij. Opgelucht stond Arne Slot woensdagavond de pers te woord na de ontsnapping tegen Viktoria Plzen. "Europese wedstrijden van AZ zijn over het algemeen niet saai, zeker niet in de kwalificatie", zei Slot met gevoel voor understatement.?

De trainer doelde op een aantal wedstrijden die AZ vorig seizoen speelde, zoals de thriller in de voorronde van de Europa League tegen Antwerp en het wonderlijke gelijkspel tegen Partizan in de groepsfase. In beide wedstrijden was Druijf belangrijk voor AZ. De spits speelde woensdag ook weer een hoofdrol door diep in blessuretijd een strafschop te versieren.

"Het was denk ik heel slim van Ferdy dat hij de bal aantikte en vervolgens wachtte op het contact", vertelt Slot voor de camera van FOX Sports. De coach was tevreden over de mentaliteit die zijn ploeg toonde. Het spel liet nog wel te wensen over. "Op het moment dat het niet zo goed gaat, kun je met karakter een heel eind komen. Je kunt niet een heel seizoen zo voetballen zoals we op dit moment doen. Dat gaat ons namelijk punten kosten."

In de derde voorronde is AA Gent, Dinamo Kiev of Benfica de tegenstander van AZ. "We hopen op een thuiswedstrijd en dan zien we wel wat het wordt. Iedereen snapt wel dat we liever niet tegen Benfica spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen