Jahanbakhsh aangeboden bij AZ: "Hij is nu geen optie"

26 augustus 2020, 16:51   Bijgewerkt: 26 augustus 2020, 17:11

Alireza Jahanbakhsh is door Brighton & Hove Albion aangeboden bij AZ. Dat doet technisch directeur Max Huiberts woensdagmiddag uit de doeken. Zoals het nu lijkt, keert de Iraanse aanvaller niet terug in het AFAS Stadion.

Jahanbakhsh maakte twee jaar geleden voor ongeveer 25 miljoen euro de overstap van AZ naar Brighton & Hove Albion. In Engeland heeft de 27-jarige aanvaller de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. Jahanbakhsh veroverde in twee jaar tijd geen vaste basisplaats en scoorde nog maar twee doelpunten in de Premier League. Het afgelopen seizoen maakte hij zelfs niet altijd deel uit van de wedstrijdselectie van The Seagulls.

De afgelopen tijd is Jahanbakhsh in verband gebracht met een terugkeer naar de Eredivisie. Zo werden Ajax en PSV genoemd als mogelijke bestemmingen. Mogelijk is de Iraniër bij die clubs aangeboden, zoals ook bij AZ is gebeurd. "Ik heb contact met Brighton gehad", vertelt Huiberts aan FOX Sports. "Sterker nog: het initiatief is eigenlijk iets meer vanuit Brighton gekomen. Ze vroegen of hij een optie voor ons zou zijn."

Brighton zou, al dan niet tijdelijk, afscheid willen nemen van Jahanbakhsh. "Ik denk dat zijn perspectief daar een stuk minder is geworden. Daar hebben we het heel kort over gehad, een tijd terug al, maar op dit moment is hij geen optie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen