'Messi vraagt Man City om garanties over toekomst Guardiola'

'Messi vraagt Man City om garanties over toekomst Guardiola'

26 augustus 2020 – De ontwikkelingen rond de situatie van Lionel Messi volgen elkaar in rap tempo op. Manchester City lijkt op dit moment de belangrijkste gegadigde om de aanvaller van FC Barcelona over te nemen. Volgens RAC1 ligt er bij de Engelse grootmacht een tweejarig contract klaar voor Messi. De zesvoudig Gouden Bal-winnaar zou wel oren hebben naar een overstap naar City, maar wil dan wel de garantie dat Pep Guardiola langer blijft.

De Spaanse trainer van The Citizens, die eerder bij FC Barcelona samenwerkte met Messi, beschikt op dit moment over een contract dat volgend jaar zomer afloopt. Om Messi te strikken, zal City ook met Guardiola aan de onderhandelingstafel moeten. Eerder op de dag meldde The Athletic dat de coach zijn voormalig pupil al heeft gesproken over een overgang naar Manchester City. Volgens ESPN wil de Engelse club Messi een contract voor meerdere jaren aanbieden. De Argentijn zal dan eerst drie jaar in de Premier League spelen en vervolgens naar partnerclub New York City FC verkassen.

Hoewel Messi voornemens is FC Barcelona deze zomer te verlaten, is het nog maar de vraag of Barça zijn sterspeler laat gaan. Bij monde van technisch directeur Ramon Planes hebben de Catalanen vandaag laten weten zich niet zomaar neer te leggen bij een vertrek van Messi. Er is ook een aantal media dat denkt dat Messi met zijn vertrekwens een vertrek van clubpresident Josep Maria Bartomeu probeert te forceren.

gerelateerd