Nieuwe positie voor Burger, voorzichtigheid met Berghuis

26 augustus 2020, 08:45

Dick Advocaat heeft een alternatief gevonden voor de positie centraal achterin. Middenvelder Wouter Burger (19) maakte in de laatste oefenwedstrijden van Feyenoord zijn opwachting als linker centrale verdediger. Het alternatief werd uit nood geboren.

"Toen Sven (van Beek, red.) uitviel in de wedstrijd tegen Sparta, vroeg de trainer of ik linksback of centraal wilde spelen. Toen gaf ik aan dat ik liever centraal stond", vertelt Burger aan RTV Rijnmond. "Afgelopen weekend kon Senesi niet spelen, dus toen gaf ik ook aan graag centraal te willen staan. Een makkelijke keuze voor mij."

Het is niet ondenkbaar dat Burger, die vorig seizoen op huurbasis voor Excelsior speelde, vaker als verdediger wordt gebruikt. Over zijn optredens is hij tevreden. "Aan de bal gaat het goed. Ik merk dat ik in het spel voor me goed de vrije man kan vinden en een soort extra man kan worden voor het middenveld. Achterin merk ik wel dat je op meer dingen moet letten dan op het middenveld. Je moet bezig zijn met je linksback, de andere centrale verdediger, je middenvelders, je restverdediging... Er komt meer bij kijken dan op het middenveld, maar je hebt ook meer overzicht."

Berghuis

In het oefenduel van dinsdag met Arminia Bielefeld kwam Steven Berghuis nog niet in actie. De aanvaller komt terug van een longinfectie. Afgelopen weekend kreeg Berghuis tegen MSV Duisburg nog wel speeltijd. "We zijn voorzichtig met Steven", zegt Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Berghuis vrijdag tegen HSV? Maar dan zeker geen hele wedstrijd. We nemen geen risico's.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen