'Gepromoveerd Elche hoopt Maradona te strikken als coach'

25 augustus 2020, 23:48   Bijgewerkt: 26 augustus 2020, 16:32

Een zeer opvallend gerucht uit Spanje: het recent naar de Primera Division gepromoveerde Elche heeft Diego Maradona (59) op de korrel om de nieuwe coach te worden komend seizoen. Ondanks de promotie naar de hoogste afdeling, werd coach José Rojo Pacheta namelijk ontslagen dinsdag. Mogelijk neemt Maradona zijn plaats over vanaf na de zomer.

Dat schrijft Super Deporte althans. Pluisje staat momenteel nog aan het roer bij Club de Gimnasia y Esgrima La Plata, een club in de hoogste afdeling van Argentinië. Maradona staat er echter wel om bekend om bijzondere beslissingen te nemen en zou naar verluidt open staan voor een gang naar Spanje, waar hij als speler het shirt droeg van FC Barcelona en Sevilla.

De invloedrijke Argentijn Christian Bragarnik heeft een meerderheidsaandeel in de Spaanse club gekregen, nadat hij zeventig procent van de aandelen kocht van José Sepulcre voor dertig miljoen euro. Hij wordt gezien als de Zuid-Amerikaanse versie van de invloedrijke voetbalmakelaar Jorge Mendes en zou om die reden Maradona naar de club willen halen. Elche promoveerde ten koste van Real Zaragoza en Girona na vijf jaar weer naar La Liga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen