Heerenveen gaat deel van Ejuke-miljoenen investeren in selectie

25 augustus 2020, 23:23   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 23:28

SC Heerenveen gaat vermoedelijk snel zaken doen op de transfermarkt, zodra de deal rondom Chidera Ejuke officieel is beklonken. De buitenspeler is voor zo'n twaalf miljoen euro op weg nar CSKA Moskou, mits hij een persoonlijk akkoord kan bereiken. De transferinkomsten hebben de Friezen hard nodig om zaken te kunnen doen op de markt, maar vooral ook om tekorten te dichten.

Dat laat technisch directeur Gerry Hamstra weten tegenover de Leeuwarder Courant. Ook uit de aanstaande deal van Hicham Faik haalt de club nog enkele tonnen. Toch zal dat lang niet allemaal worden geïnvesteerd in de spelersgroep. "Een fiks gedeelte van de transfersom gaat terug naar onze organisatie. We hebben een operationeel verlies. Dat is dankzij deze transfer een klein plusje geworden", aldus Hamstra over het tekort van zo'n zes miljoen euro. De club werkt hard om aan de structurele tekorten een einde te maken. 

Wel komt er nu financiële ruimte voor de zo broodnodige versterkingen in het Abe Lenstra Stadion. De club wil nog een tweede keeper, een centrale verdediger, twee middenvelders, een spits en door het vertrek van Ejuke ook nog een buitenspeler aantrekken. De resultaten in de voorbereiding toonden de noodzaak daarvan ook aan.

Lees ook: SC Heerenveen heeft versterkingen nodig: "We hebben zorgen"

Timo Letschert is een van de spelers op wie Heerenveen hoopt, al zijn er meer gegadigden. Hamstra: "Hij past qua persoonlijkheid fantastisch bij ons. Het is een winnaar met ervaring, die ons elftal beter maakt. Maar spelers als hij zijn grote vissen. Die laten zich niet makkelijk vangen." Als Ejuke inderdaad voor twaalf miljoen vertrekt, is hij na Alfonso Alves en Miralem Sulejmani de duurste speler uit de clubgeschiedenis van Heerenveen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen