'Barça laat Messi niet gaan, Bartomeu dient ontslag in'

25 augustus 2020, 22:49

FC Barcelona is vooralsnog zeker niet van plan om Lionel Messi zomaar te laten gaan. Niet alleen zou preses Josep Bartomeu hebben aangeboden om op te stappen bij de club, ook zou in een eerste officiële reactie aan de Argentijn zijn laten weten dat hij niet zomaar mag vertrekken. De clausule verliep immers op 10 juni. Het Messi-kamp beweert dat de Champions League-finale de deadline was. 

Dat schrijft onder andere Cadena Ser. Vanuit juridisch oogpunt hebben de Catalanen laten weten dat ze Messi niet zomaar kunnen laten gaan. Messi beweert van wel, omdat alle deadlines door het coronavirus immers zijn opgeschoven. Voormalig president Joan Gaspart kwam overigens ook tot de conclusie dat een vertrek in principe onmogelijk is. Als FC Barcelona in haar recht staat, moet er liefst zevenhonderd miljoen euro op tafel komen en is een vertrek onbespreekbaar tot de zomer van 2021.

De reden dat Messi zou willen vertrekken, zou in verband liggen met het vertrek van Luis Suárez. De spits werd door Ronald Koeman ingelicht dat hij niet meer nodig was, waarna Messi en Suárez urenlang spraken, aldus El Mundo Deportivo. Daarnaast zou Messi zelf ook niet tevreden zijn geweest met het onderhoud van Koeman en zou hij kiezen voor 'de kant van Suárez'.

Lees ook: Messi krijgt steun na keuze

Vertrek Bartomeu aannemelijk

Wel is het aannemelijk dat preses Bartomeu de club gaat verlaten. De geruchten doen de ronde dat hij zijn positie beschikbaar stelt, als Messi dan alsnog besluit om te blijven. Daarnaast zijn er diverse fans de straat op gegaan om het aftreden van de voorzitter te eisen. Ook op social media gaat het flink los op Bartomeu, die een flinke veeg uit de pan krijgt van Joan Laporta. Volgens de oud-voorzitter en presidentskandidaat moet het bestuur en Bartomeu opstappen, zo schreef hij in een duidelijke tweet.

Tot die conclusie kwam Victor Font, een andere presidentskandidaat, ook. Hij ziet het overigens óók niet zitten in Ronald Koeman. Dinsdagavond was er nog een spoedberaad, al is het nog bevestigd wat daarin werd besproken. Volgens TyC Sports zou Bartomeu inderdaad zijn ontslag hebben aangeboden bij de clubleiding. Welke gevolgen een dergelijke beslissing voor Koeman kan gaan hebben, is onduidelijk. Ook zou Messi deze zet mogelijk alleen hebben gedaan, om Bartomeu weg te krijgen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen