KNVB voegt Van de Looi tijdelijk toe aan staf Oranje

25 augustus 2020, 21:50

Erwin van de Looi is voorlopig toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. Door het vertrek van bondscoach Ronald Koeman werd Dwight Lodeweges doorgeschoven en voor hem moest een tijdelijke vervanger worden gevonden. Dat wordt de keuzeheer van Jong Oranje, die op zijn beurt weer wordt vervangen door Marcel Groninger.

Dat heeft de KNVB dinsdagavond bekend gemaakt. Groninger is momenteel de assistent-trainer van Van de Looi bij Jong Oranje, waarbij Bert Konterman – de huidige coach van Oranje O21 – de rol van Groninger weer zal overnemen. Het is de bedoeling dat zodra er een opvolger voor Koeman is gevonden, iedereen weer terugkeert naar zijn oude positie. 'Daarmee volgt de KNVB de lijn waarbij coaches van onderliggende elftallen kunnen doorschuiven naar hogere teams als dat nodig is', aldus de voetbalbond in het statement. Van de Looi kan na zijn tijd bij het Nederlands elftal ook direct nog weer aansluiten bij Jong Oranje, voor de wedstrijd tegen Noorwegen.

Leeuwinnen blijven in Groningen

Ook was er nieuws rondom de Leeuwinnen, die voor de coronastop een wedstrijd in het stadion van FC Groningen zouden spelen. Daar ging een streep doorheen, maar de afscheidstour van bondscoach Sarina Wiegman begint in elk geval wel in het hoge noorden. Het is de tweede keer Leeuwinnen het stadion van FC Groningen aandoen. De eerste keer was op 24 oktober 2017, toen de dames met 1-0 van Noorwegen wonnen, dankzij een late treffer van Vivianne Miedema.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen