Southgate zet Maguire toch uit de selectie na veroordeling

25 augustus 2020, 21:08   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 21:14

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft verdediger Harry Maguire alsnog uit de selectie gehaald voor de Nations League. De verdediger werd dinsdag door de rechter veroordeeld voor drie feiten: te weten 'zware mishandeling', 'verzet tegen arrestatie' en een 'herhaalde poging tot omkoping'. Eerder had de keuzeheer het nog opgenomen voor de United-verdediger, maar komt daarop dus terug.

Southgate had aangegeven dat het echte verhaal anders was dan in de media werd beweerd, maar nadat de Griekse rechter oordeelde dat hij drie strafbare feiten had ondergaan en een voorwaardelijke celstraf van ruim 21 maanden kreeg opgelegd, kon het niet anders of Southgate moest zijn woorden terugnemen. En de oproep van Maguire voor de duels met IJsland en Denemarken in de Nations League dus ook.

Lees ook: Maguire veroordeeld voor drie strafbare feiten door Griekse rechter

Maguire heeft inmiddels zijn excuses aangeboden en gaf als verklaring voor de ruzie, dat zijn zus was geinjecteerd met een drug en vervolgens knock-outging. Vanuit Manchester United is officieel nog niets gecommuniceerd naar aanleiding van de veroordeling van Maguire, die op vakantie was op het Griekse eiland Mykonos. Kalvin Phillips (Leeds), Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) waren de debutanten in de selectie van Southgate.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen