BREAKING: 'Messi (33) wil FC Barcelona in deze zomer verlaten'

25 augustus 2020, 19:23   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 20:44

Lionel Messi (33) gaat FC Barcelona deze zomer zeer vermoedelijk verlaten. De kleine Argentijn heeft met Ronald Koeman gesproken over zijn toekomst, maar zou zijn keuze hebben gemaakt. Hij heeft de Catalaanse clubleiding inmiddels ingelicht met zijn wens om de clausule te activeren, waarmee hij de club per direct kan verlaten. Die stond opgenomen in zijn contract en kan dus worden geactiveerd.

Dat schrijven diverse Argentijnse én Spaanse media, die zelfs inzage hebben gehad in het verzoek. Messi heeft in zijn contract laten zetten, dat hij aan het einde van elk seizoen kan stoppen bij FC Barcelona. Hoewel die termijn (10 juni) is overschreden, kan het vermoedelijk alsnog. Dat het pas in augustus gebeurt, heeft namelijk vooral te maken met het coronavirus en dat het seizoen is uitgesteld. Die clausule zou hem per direct transfervrij maken, al is het onzeker of hij ook naar clubs binnen Europa mag vertrekken.

Ronald Koeman zag Messi als een van zijn steunpilaren in het nieuw te bouwen elftal. Maar kort na zijn aanstelling zou Koeman al van Messi te horen hebben gekregen dat de Argentijn ernstig twijfelt. Door zijn clausule hoeft hij niet eens zijn contract, dat in de komende zomer afloopt, niet eens vol te maken. Financieel zou het de Catalanen wel enige lucht verschaffen, sportief is het uiteraard een meer dan flinke aderlating.

Lees ookBartomeu: "Tijd Koeman met Messi

Ook preses Josep Bartomeu heeft aangegeven dat hij hoopt dat Messi blijft en was daar ook van overtuigd. Of hij juridisch akkoord zal gaan met Messi's wens, is zeer onzeker. Met deze berichten lijkt er echter toch echt een einde te komen aan het tijdperk van de kleine Argentijn in Catalaanse dienst, waarvoor hij ruim zevenhonderd officiële wedstrijden speelde, waarin hij 634 doelpunten maakte en 285 assists gaf. Of ook Koeman al op de hoogte is gebracht met dit nieuws, is niet bekend.

Bekijk ooksocial media over het naderende einde van Lionel Messi bij FC Barcelona 

De geruchten doen de ronde dat onder andere Manchester City, het eerder aan Messi gelinkte Internazionale, clubs uit de MLS en ook het Argentijnse Newell's Old Boys kansrijk zijn om Messi in te lijven. Als de aanvaller inderdaad transfervrij is na de clausule, vallen de clubs niet uit te sluiten. Als er een transfersom op tafel moet komen, staat FC Barcelona met zijn afkoopsom (700 miljoen) ijzersterk. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen