B-elftal van Ajax rekent simpel af met Holstein Kiel

25 augustus 2020, 16:05   Bijgewerkt: 25 augustus 2020, 16:42

Ajax heeft dinsdagmiddag een simpele oefenzege geboekt op Holstein Kiel. Het jeugdige elftal – aangevuld met de meer ervaren Lisandro Martinez, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp en Carel Eiting – zegevierde met 5-2. Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp scoorden twee keer tegen de club uit de 2. Bundesliga.

Dat Martinez vanmiddag moest opdraven is opmerkelijk te noemen, omdat de Argentijn vorig seizoen steevast tot het basiselftal van Erik ten Hag behoorde. Deze avond (19.00 uur) oefent Ajax ook nog tegen Hertha BSC en wordt dan een zo'n sterk mogelijk elftal verwacht. Voor dat duel vormt de Johan Cruijff ArenA het decor, de wedstrijd tegen Holstein Kiel werd op De Toekomst afgewerkt.

Het jonge elftal van de Amsterdammers, gecoacht door Mitchell van der Gaag, kende geen enkele moeite met de club uit de Duitse havenstad Kiel. Traoré liet het net al heel rap bollen. Hij profiteerde na een fout in de defensie als gevolg van doorjagen van Ekkelenkamp. De pas zeventienjarige Devyne Rensch nam het mooiste doelpunt voor zijn rekening. Na een indrukwekkende rush en een een-tweetje met Traoré, verdubbelde de linksback de voorsprong van Ajax.

Nog voor de thee bepaalden Traoré (penalty) en Ekkelenkamp (rebound) de ruststand op 4-0. In de tweede helft bracht Van der Gaag de bij Ajax overbodige Lisandro Magallan binnen de lijnen en liet zijn elftal de teugels ook wat vieren. Ekkelenkamp maakte nog een frommeldoelpuntje en wist Holstein Kiel nog twee keer te scoren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen