Officieel: PSV huurt keeper Mvogo voor twee jaar van RB Leipzig

25 augustus 2020, 10:14

PSV heeft een nieuwe doelman: Yvon Mvogo (26) wordt voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. Daarmee heeft Roger Schmidt zijn zo gewenste meevoetballende keeper binnen. De in Kameroen geboren Zwitser sluit dinsdagochtend direct aan bij de selectie van PSV. "Mvogo is een veelzijdige doelman die direct de concurrentie aan kan", aldus technisch manager John de Jong.

Tegelijkertijd heeft Mvogo zijn contract bij Leipzig ook verlengd tot medio 2023. "Dat was een voorwaarde voor hen om met een vertrek in te stemmen en het zorgde voor een aantrekkelijke constructie voor ons. Ze hebben meegedacht en daar zijn we erg blij mee", licht De Jong toe op het clubkanaal van PSV.

Mvogo speelde tussen 2012 en 2017 bij BSC Young Boys, waarna hij naar Leipzig werd gehaald. Daar kon hij echter niet uitgroeien tot de eerste doelman. In totaal kwam hij tot negentien optredens bij Die Roten Bullen. "Ik hoop bij PSV te kunnen tonen dat ik er klaar voor ben om bij een topclub eerste keeper te worden. Alle betrokken partijen hebben bewust voor een verhuur van twee seizoenen gekozen. Dat geeft rust, maar het geeft tevens aan dat ze het bij PSV in me zien zitten. Het is aan mij om dit vertrouwen waar te maken."

Eerste versterking

Mvogo is voor PSV pas de eerste versterking voor het nieuwe seizoen, dat al over ruim twee weken begint. Volgens het Eindhovens Dagblad aast PSV ook op de Zuid-Koreaanse centrale verdediger Kim Min-Jae. Tevens zoekt PSV naar een extra linksback en een middenvelder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen