Zivkovic mag al meetrainen bij oude club FC Groningen

24 augustus 2020, 12:42   Bijgewerkt: 24 augustus 2020, 13:30

Richairo Zivkovic (op archiefbeeld) is heel dichtbij een terugkeer op de Nederlandse velden. De 23-jarige spits heeft van zijn club Changchung Yatai toestemming gekregen om mee te trainen bij FC Groningen, de club waar hij zijn opleiding genoot en als tienersensatie doorbrak in het profvoetbal. Zivkovic staat nog anderhalf jaar onder contract in China.

Omdat het seizoen op het tweede niveau in China voorlopig nog niet begint, wil Changchung hem de gelegenheid bieden om mee te trainen bij FC Groningen. FC Groningen is naarstig op zoek naar een nieuwe aanvalsleider, nadat afgelopen winterstop Kaj Sierhuis en Charlison Benschop de Trots van het Noorden verlieten.

Zivkovic maakte in 2012 als zestienjarige zijn officiële debuut in het shirt van FC Groningen en kroonde zich enkele maanden later tot jongste doelpuntenmaker ooit. Het supertalent dwong vervolgens een transfer naar Ajax af, maar slaagde er niet in om door te breken in Amsterdam. Via verhuurperiodes aan Willem II en FC Utrecht belandde de voormalig jeugdinternational in 2017 bij het Belgische Oostende. 

Lees ookGroningen bevestigt interesse in oude bekende Zivkovic

Afgelopen seizoen maakte Zivkovic op huurbasis de overstap naar Premier League-revelatie Sheffield United, waar hij het tot vijf invalbeurten schopte. Zivkovic keerde na de laatste speelronde terug naar China, maar weet dat zijn sportieve ambities in Europa liggen. FC Groningen dient nog wel eerst een akkoord te bereiken met de Chinezen over een definitieve overstap. Zij zullen een transfersom verlangen, gezien het feit dat zij vorig jaar liefst drie miljoen euro betaalden aan Oostende.

[tweet,fcgroningen/status/1297858485972074496

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen