'Koeman laat 4-3-3 varen en geeft De Jong hoofdrol'

24 augustus 2020, 10:25

Ronald Koeman heeft duidelijke plannen bij FC Barcelona. De vertrokken Oranje-bondscoach wil afwijken van het veelgebruikte Barça-systeem (4-3-3) en wil Frenkie de Jong net zo laten excelleren als in het Nederlands elftal. Om dat te bewerkstelligen, wordt er mogelijk gekozen voor een systeem met een 'dubbele zes', zoals Ajax met De Jong en Lasse Schöne speelde in het seizoen waairn het hoge ogen gooide in de Champions League.  

De laatste jaren trokken de Catalanen steevast in het 4-3-3-systeem ten strijde, waarmee de ploeg diverse successen behaalde. Afgelopen seizoen greep Barça naast de landstitel en werd het met 8-2 vernederd door Bayern München in de Champions League. Als opvolger van de ontslagen Quique Sétien wil Koeman duidelijk een andere koers gaan varen.

Koeman zou meer voelen voor een 4-2-3-1-systeem of een elftal met twee spitsen, zo meldt El [a,https://www.mundodeportivo.com/futbol/fc-barcelona/20200824/482990851968/koeman-tirara-de-un-esquema-con-doble-pivote.html?utm_content=md&utm_medium=social&utm_source=twitter,_blank,Mundo Deportivo]. Hoe dan ook ziet de 57-jarige oefenmeester een sleutelrol weggelegd voor Frenkie de Jong, die als spelmaker het Nederlands elftal onder Koemans bewind aan de hand nam. "Het belangrijkste is het vinden van een positie waarin hij zich op zijn gemak voelt", aldus Koeman.

Lees ookKoeman over De Jong: "Krijgt de rol die hij bij Ajax en Oranje had"

De oud-coach van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord verwelkomt binnenkort Miralem Pjanic op het trainingsveld, nadat hij zijn zelfquarantaine heeft volbracht. De Bosniër is onderdeel van een ruildeal met Arthur, die de omgekeerde weg richting Juventus bewandelt. Afgelopen seizoen werd De Jong meestal op een meer aanvallende positie geposteerd, omdat Sergio Busquets zijn positie bezet hield. Koeman heeft voorlopig verder de beschikking over onder anderen Ivan Rakitic, Riqui Puig en Arturo Vidal voor de plekken op het middenveld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen