Robben: "Gaat mij niet om de seizoenkaarten- of shirtjesverkoop"

24 augustus 2020, 09:17

Arjen Robben voelde zich zaterdag weer écht voetballer. Tegen Almere City (1-1) maakte de 36-jarige aanvaller zijn officieuze rentree bij FC Groningen. In Almere werd hij warm onthaald. "Natuurlijk krijg ik heel goed mee hoe de mensen me hier ontvangen. Dat is super leuk. Ik ben er dankbaar voor, vat het maar op als een compliment."

Dat vertelt Robben tegenover het Algemeen Dagblad. De routinier deed dertig minuten mee en werd toen, zoals vooraf met hem was besproken, naar de kant gehaald. Rond zijn rentree, die een paar keer werd uitgesteld, was een ware hype ontstaan. "Ik ga er maar mee om zoals ik ben. Ik probeer me alleen op voetbal te richten en vooral dichtbij mezelf te blijven. Misschien is het wel logisch dat er hoge verwachtingen zijn. Maar goed, die komen van de buitenwacht, die ga ik niet bij mezelf neerleggen. Ik wil sowieso het beste uit mezelf halen. Dat heb ik mijn hele carrière gedaan", antwoordt hij diplomatiek.

Robben heeft af en toe het idee dat mensen denken dat hij bij een amateurclub is terechtgekomen. "Het is duidelijk dat er een verschil is met de clubs waar ik eerder heb gespeeld. Maar ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen", aldus Robben. "Het gaat mij niet om de seizoenkaarten- of shirtjesverkoop. Ik ben hier maar voor één ding en dat is voetballen."

Robben wordt steeds fitter. Met zijn algemene fitheid (kracht en conditie) zit het wel goed. Qua voetbalbelasting moet hij nog wel stappen zetten. "Hopelijk kunnen we dat steeds verder uitbouwen en mijn speelminuten uitbreiden. En ja, er komt heus nog wel eens een hobbeltje op de weg, of een moment waarop ik er een keer niet bij ben. Maar ik doe mijn uiterste best om straks in de competitie zo veel mogelijk te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen