Ten Hag wil talenten (nog) niet verhuren: "Echt een stap gemaakt"

24 augustus 2020, 07:39   Bijgewerkt: 24 augustus 2020, 08:05

Ajax-trainer Erik ten Hag wil voorlopig nog geen grote talenten uit de A-selectie verhuren. De oefenmeester is zeer content met de ontwikkeling van enkele jonge spelers, die daarom uitzicht houden op speeltijd volgend seizoen. "Op dit moment gaan we geen spelers verhuren. Pas tegen het einde van de window zullen we dat doen, als blijkt dat een speler geen perspectief heeft."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf, dat stelt dat talenten als Kenneth Taylor (18) en Devyne Rensch (17) komend seizoen weleens kunnen doorbreken bij de Amsterdammers. "Ze hebben deze week echt een stap voorwaarts gemaakt. Je ziet dat in deze wedstrijd tegen de kampioen van Oostenrijk, een Champions League-deelnemer. Als je dan ziet hoe een aantal nieuwe jongens acteert, dan geeft dat vertrouwen voor de toekomst", stelt Ten Hag over het oefenduel met RB Salzburg. Ook aanwinsten Anthony en Mohamed Kudus krijgen complimenten van de coach.

Voorlopig mogen er dus geen jonge spelers vertrekken, te meer omdat er een druk seizoen wordt verwacht. "Want we gaan straks om de drie dagen spelen. Dat is niet alleen in september en oktober zo, maar dat gaat door tot volgend jaar 16 mei. En ook nog eens zonder winterstop", aldus de trainer van Ajax. "En bovendien mogen we straks natuurlijk wel vijf keer wisselen."

Rensch was in de jeugd vooral centrale verdediger, maar maakt minuten als linksachter. Op rechtsachter ziet het Algemeen Dagblad dat Noussair Mazraoui de strijd aan het winnen is van Sergino Dest, terwijl volgens de ochtendkrant ook Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Zakaria Labyad een hele goede indruk maakten. Dest en Lisandro Martínez zijn volgens het AD vooralsnog 'de verliezers' van het trainingskamp.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen