Debuut Kompany als trainer Anderlecht eindigt met kater

23 augustus 2020, 21:23   Bijgewerkt: 23 augustus 2020, 21:43

Het debuut van Vincent Kompany als trainer van Anderlecht is flink verpest. De club uit Brussel speelde zondagavond gelijk tegen het tiental van Royal Excel Moeskroen: 1-1. Anderlecht, waar de licht geblesseerde Michel Vlap ontbrak en Derrick Luckassen de heel wedstrijd speelde, kreeg de gelijkmaker diep in blessuretijd om de oren.

Kompany beëindigde afgelopen week abrupt zijn spelercarrière om zich volledig te kunnen focussen op zijn trainersloopbaan. Anderlecht schoof hem gelijk door naar de positie van hoofdtrainer en moest Frenky Vercauteren als zittende coach vertrekken. Kompany was het afgelopen jaar al (assistent-)coach/speler in Brussel.

Tegen Moeskroen beleefde Kompany zijn vuurdoop en lonkte een zege. De bezoekers kwamen nog voor de rust met tien man te staan, omdat Eric Bocat zijn tweede gele kaart pakte. Na ruim een uur greep Anderlecht vanaf de penaltystip ook nog de voorsprong. Maar de benutte strafschop Landry Dimata bleek uiteindelijk onvoldoende.

Anderlecht speelde al met vuur door de voorsprong niet verder uit te breiden. Daarnaast ontsnapte Adrien Trebel twintig minuten voor het eindsignaal aan een rode kaart. Maar een harde overtreding op Marko Bakic bleef onbestraft. Ook de videoscheidsrechter greep niet in. Diep in blessuretijd ging het alsnog mis voor paars-wit. Invaller Harlem Gnohere liet het debuut van Kompany in rook opgaan.