'Gepiepeld' Katwijk overweegt juridische stappen tegen Eindhoven

23 augustus 2020, 16:43

VV Katwijk is bezig aan een vervelend weekend. De ploeg uit de Tweede Divisie oefende zaterdag op eigen veld tegen FC Eindhoven, maar vriendschappelijk werd het niet. Bij een 0-0 stand werd de wedstrijd in 44ste minuut gestaakt nadat er meerdere opstootjes en incidenten hadden plaatsgevonden. Katwijk is er niet blij mee en overweegt zelfs juridische stappen.

De druppel was dat Katwijk-verdediger Raoul Esseboom een harde overtreding maakte op Kaj de Rooij. Na dat moment besloot Eindhoven-trainer Ernie Brandts om er mee te stoppen. Er werd vervolgens een kwartier overlegd, maar dat hielp ook niet. "We voelen ons gepiepeld", zegt technisch directeur Cees Bruinink van Katwijk tegen het Leidsch Dagblad. "Wij hebben allerlei kosten gemaakt en ze laten ons gewoon zitten. Wij gaan van de week met onze juristen in overleg."

Echt veel gebeurde er volgens de directeur niet. "Het was fel van beide kanten, maar als ik alle berichtgeving lees, lijkt het alsof de boel volledig is ontspoord. En dat is onzin. Beide teams kregen twee gele kaarten en van beide kanten moest de verzorger een keer het veld in. Bij het opstootje werd wat geduwd waarna de scheidsrechter zo slim was om voor rust te fluiten."

Bij Katwijk kreeg men de indruk dat Eindhoven weinig zin had in de oefenwedstrijd. "Ze wilden het liefst hun benen stilhouden om zich te sparen voor de competitiestart. Behalve dat we maar een helft hebben gespeeld, zijn er veel kosten gemaakt. Daarbij is er nu een negatieve beeldvorming ontstaan over onze club. Dat kan doorwerken op verschillende vlakken zoals richting potentiële nieuwe sponsors."

Lees ook: Duel Eindhoven gestaakt: "Sfeer dat het uit de hand ging lopen"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen