Duel Eindhoven gestaakt: "Sfeer dat het uit de hand ging lopen"

23 augustus 2020, 14:01

FC Eindhoven beleefde zaterdag een merkwaardige oefenwedstrijd. De ploeg van Ernie Brandts nam het op tegen VV Katwijk en dat werd geen vriendschappelijke pot. Het duel werd na 44 minuten gestaakt na veel opstootjes en ruzies.

De druppel was dat Katwijk-verdediger Raoul Esseboom een harde overtreding maakte op Kaj de Rooij. Na dat moment besloot Brandts om er mee te stoppen. "De irritaties liepen steeds verder op, en de trainer dacht: dit gaat uit de hand lopen. Toen heeft hij besloten ermee te stoppen', vertelt Marc Scheepers, technisch manager van Eindhoven, tegen Omroep West.

"Dat was inderdaad een domme overtreding", geeft Katwijk-aanvoerder Robbert Susan toe. "En daarvoor was het Kay Blokland die ook een keertje te laat was. Hij kreeg geel. Maar hadden zij dan verwacht dat wij ze een vrije doorgang zouden geven? Kijk, voor ons was dit ook een goede testcase, en dan speel je weleens op het scherpst van de snede. Bij ieder dingetje sprong iedereen van de bank bij Eindhoven op. Het leek wel alsof ze er geen zin in hadden."

Scheepers stelt dat Brandts al snel door had dat het niet gezellig zou worden. "Er waren wel overtredingen die te ver gingen. Maar dat gebeurt in heel de wereld. Er waren zoveel spelers met elkaar aan het bakkeleien, dat de sfeer ernaar was dat het uit de hand ging lopen." Na de 44ste minuut werd het duel stilgelegd om te praten, maar ook dat hielp niet. "De gemoederen waren na een kwartier stoppen nog steeds niet gesust. Dus daarom vonden wij het - ook met het oog op de eerste competitiewedstrijd vrijdag - niet verstandig om door te voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen