Letsch niet blij met Vitesse: "Doel is om de mentaliteit te hebben"

23 augustus 2020, 11:23

Thomas Letsch was niet blij met het optreden van Vitesse tegen ADO Den Haag (2-2). De oefenmeester wilde dat zijn ploeg de overwinning zag pakken, maar zag dat dat niet gebeurde. De manier waarop zint hem niet.

Vitesse kwam in de tweede helft op voorsprong, maar zag dat ADO vervolgens nog langszij kwam. "Ik ben boos, want het doel van iedere wedstrijd is om de mentaliteit te hebben om te scoren en ons eigen doel schoon te houden", zei Letsch na afloop tegen Omroep Gelderland. "Met rust staan we 2-1 voor, maar ik vind dat het 4-0 voor ons moet zijn. Daar ben ik niet tevreden over, de mentaliteit om deze wedstrijd te winnen heb ik gemist. Het is belangrijk dat we respect hebben voor iedere tegenstander, dat zag ik niet. In de tweede helft waren we te wild en misschien wat moe. Met de wissels erbij maakt dat het geen goede wedstrijd meer."

Waar het op neerkomt is dat hij meer verwacht van zijn spelers. "Het punt dat ik wil maken, is dat we niet blij kunnen zijn als we delen van wedstrijden op hoog niveau spelen", zegt de Duitse coach. Hij is deze voorbereiding met zijn ploeg nog wel ongeslagen. Hij wil dus ook niet te zwaar tillen aan de remise. "Want aan de andere kant is het een oefenduel. We hebben de afgelopen dagen hard getraind, gisteren zelfs twee keer. Het is voor veel jongens ook voor het eerst dat ze 90 minuten maken. Maar dat mag ook geen excuus zijn. We moeten nu de laatste stap zetten. Het is belangrijk om deze wedstrijd nu goed te analyseren om ons te verbeteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen