Botman: "Gevoel bij Lille beter en hoopvoller dan bij Ajax"

23 augustus 2020, 10:57

Sven Botman is blij dat hij deze zomer de stap naar OSC Lille heeft gezet. De verdediger werd voor liefst acht miljoen euro overgenomen van Ajax, waar hij het gevoel dat zijn perspectief minder was dan bij Lille. Hij maakte zaterdag zijn debuut in de competitie tegen Stade Rennes (1-1) en voelt zich goed.

Hij schrok toen hij in de zomer hoorde dat Lille acht miljoen euro voor hem over had. "Dat is echt even wat anders. Het is niet wat normaal was voor mij. Voor mij is het echt een toptransfer. Ik ben er trots op", vertelt de verdediger aan de NOS. Het was de bedoeling dat hij in de zomer na een periode bij sc Heerenveen zijn kans zou krijgen. "Eigenlijk zat ik wel goed bij Ajax, ik had daar net bijgetekend. Maar na de interesse van Lille zei Ajax ook: we willen met jou door, maar voor een bepaald bedrag en als jij het ook wil, werken we mee aan een transfer. Natuurlijk weet ik nooit hoe het zou zijn geweest als ik bij Ajax was gebleven, maar mijn gevoel na het gesprek met Lille was hoopvoller en beter dan bij Ajax. Niet dat het bij Ajax niet goed was, ik zou wel binnen een jaar meer minuten kunnen gaan maken en misschien in de basis komen, maar het plan en het gevoel bij Lille was gewoon veel beter."

Zaterdag maakte hij in de eerste speelronde van de competitie direct negentig minuten. Vooralsnog zit hij goed op zijn plek bij de club die vorig seizoen vierde werd. "Ze gaven mij meteen het gevoel dat ik een belangrijke speler ben. Dat gevoel kende ik nog niet, dus dat is wel wennen. Ze vragen of alles goed gaat en of ze dingen voor me kunnen regelen. Ik word erg op mijn gemak gesteld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen