De Graafschap imponeert: "Dit vindt Heracles oervervelend"

De Graafschap imponeert: "Dit vindt Heracles oervervelend"

23 augustus 2020 – Volgende week begint de competitie voor De Graafschap en met de vorm lijkt het wel goed te zitten. Vorige week werd sc Heerenveen met 5-1 verslagen en zaterdag werd ook Heracles Almelo op een nederlaag getrakteerd. Mike Snoei is er blij mee.Snoei stuurde zaterdag dezelfde elf het veld in als vorige week tegen Heerenveen en zag zijn team met 1-0 winnen. "Ik heb zestien, zeventien spelers die in het basisteam kunnen spelen", zei Snoei tegen De Gelderlander. "Ik moet keuzes maken. Dat is ook nodig, om het hele seizoen mee te kunnen doen om promotie. Op een paar plekken is de concurrentiestrijd nog heel close. Centraal achterin en op het middenveld. Een mooi gevecht."

Snoei begint door de oefenzeges met een goed gevoel aan de competitie. "We zijn op de goede weg", zegt de trainer. "Ik weet zeker dat Heracles deze nederlaag oervervelend vindt. Zoals ook Heerenveen vorige week. Voor ons is dit lekker. Natuurlijk, het waren oefenduels. Maar als we twee keer een pak slaag hadden gekregen, waren we met een vervelend gevoel de competitie ingestapt. Nu tanken we vertrouwen."

"Ik vond vooral de eerste 20 minuten tegen Heracles heel overtuigend", vervolgde Snoei. "Daarna zakte het niveau wat weg. Als we iets scherper waren geweest, hadden we een grotere voorsprong kunnen nemen. Voor mij als trainer was de eerste helft heel aantrekkelijk om naar te kijken. Ik zag patronen terug waar we op hebben getraind, dat is prettig. Maar we laten ons niet afleiden en gaan komende week de puntjes op de i zetten. De uitdaging wordt om het niveau van de eerste helft óók na rust te kunnen laten zien."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020

  3. vrijdag 23 oktober 2020