Makkelie krijgt positieve kritieken na zijn EL-finale

Makkelie krijgt positieve kritieken na zijn EL-finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 augustus 2020 – Het optreden van Danny Makkelie in de finale van de Europa League is goed ontvangen. De Nederlandse scheidsrechter floot zijn eerste Europese finale en krijgt heel aardige kritieken, ondanks dat hij binnen het half uur al twee cruciale beslissingen moest nemen (één keer wel een strafschop, andere keer geen strafschop). 

La Gazetta Dello Sport, dat het bekijk vanuit het standpunt van het verliezende Internazionale, beoordeelt de arbiter met een 6,5 en vond dat de leidsman een goed optreden kende. 'De overtreding op Lukaku van Diego Carlos was geen rood, dat had hij goed gezien.' Even later wilde Inter nóg een strafschop na een handsbal van Diego Carlos, maar die werd volgens het Italiaanse medium terecht niet gegeven. Dat uitgerekend de verdediger betrokken was bij de 3-2, maakte het wel pikant.

De veelbesproken handsbal van Diego Carlos maakte in het Italiaanse kamp kwade tongen los, maar in navolging van de Italiaanse rozesportkrant stelt ook de Spaanse oud-arbiter Andújar Oliver (71) tegenover Marca dat Makkelie de juiste beslissing nam. "De hand gaat niet naar de bal en is niet los van het lichaam", steunde hij de keuze van de Nederlander om geen pingel te geven. Ook voor de niet-gegeven rode kaart kon Oliver begrip opbrengen, waardoor hij overall een royale voldoende scoort.

Ook Voetbal International stelt dat Makkelie kan terugkijken op een voor hem goede finale. 'Alle gele kaarten waren terecht, misschien had hij er nog één of twee extra kunnen geven en het moment na drie minuten zal onderwerp van gesprek zijn. De gele kaart daar was te billijken, rood zou in ieder geval een andere finale hebben opgeleverd, al mag dat nooit een argument zijn', schrijft het medium over de overtreding op Romelu Lukaku, die met geel werd afgedaan. 

Reacties

gerelateerd