Ten Hag: "Suárez is hartstikke welkom, maar ga niet dagdromen"

22 augustus 2020, 10:53   Bijgewerkt: 22 augustus 2020, 10:59

Erik ten Hag weet dat de komst van Luis Suárez naar Ajax een lastig verhaal is en houdt zich daar dan ook niet mee bezig. De trainer ziet de noodzaak van het halen van de spits van FC Barcelona nu niet in en weet dat de club pas in actie komt als er belangrijke spelers vertrekken uit Amsterdam.

Suárez wil zelf graag bij Barcelona blijven en Ten Hag rekent dan ook niet op zijn komst. "Hij is hartstikke welkom, maar ik ga daar niet over dagdromen", zegt de trainer vanaf het trainingskamp in Oostenrijk tegen de NOS. "Spelers als Suárez kunnen een impuls geven, zijn een absolute toegevoegde waarde. Maar contact? Nee, dat is er niet. We hebben ook niet de noodzaak ons te roeren, pas als er absolute sterkhouders vertrekken, is die er."

Voor de transferperiode werden Donny van de Beek, André Onana, Nicolás Tagliafico en Sergiño Dest in verband gebracht met transfers, maar die kwamen er vooralsnog niet. Ten Hag weet dat de club hen veel te bieden heeft. "De Champions League is zeker een motivatie om bij Ajax te blijven. Ze weten wat ze hier hebben, dat ze in een goed team zitten en wij competitief zijn in die competitie", zegt Ten Hag.

"We spelen op het hoogste niveau en we hebben de afgelopen jaren kunnen zien wat dat met spelers doet. Hoe ze zich kunnen ontwikkelen op dat podium, hoe ze kunnen uitblinken in de Ajax-speelstijl. Dat leidt uiteindelijk tot hele mooie carrières. Wij hebben ons altijd direct moeten kwalificeren voor de Champions League én nieuwe spelers moeten inpassen. Nu heb ik die factoren niet. Ik kan voor het eerst met een vaststaande selectie naar het seizoen toewerken. Dat is totaal anders", stelt hij tevreden vast.

Uiteraard zijn de landstitel en succes in de Champions League de doelen van Ajax. "Als we deze groep bij elkaar houden denk ik dat we er aan het begin van het seizoen direct staan. Ik heb een goed gevoel. De spelers zijn heel erg fit en staan er ook mentaal goed voor. Maar we weten het pas als de competitie begint."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen